#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
A
Z
Canary Wharf Kiosks
Current
  • All
  • Architecture
  • Interior design
  • Urban design
left Wanda Reign Wuhan right Harrods Basil Street Escalator Hall list Project list
#
 

The kiosks that fold like paper

Canary Wharf Kiosks

  • Location London, UK
  • Status Built
  • Service Architecture
  • Sector Retail
  • Area 10.6m²/114ft²
  • Client Canary Wharf Group

Canary Wharf Group asked us to design two retail kiosks for their 97-acre estate in London’s Docklands. They had to be durable, easy to maintain, and vandalismproof, and their style had to match the bold, bright and contemporary public art on site.

Inspired by origami, we created a striking geometric design that’s both stylish and resilient. Plywood-stressed skin and waterproof membranes stretch across steel frames, while insulating rain-skin cladding panels reduce solar gain. The kiosks harness steel counterweights to pull up external aluminium panels concertina-style, revealing the adaptable space inside.

Since opening in 2014, the kiosks have hosted arts hubs, food stalls, pop-up retailers and more. Their interiors can be adapted to suit a range of vendors, and Canary Wharf Group can easily move them around the estate to activate different spaces.

Lightweight and portable, the two kiosks were delivered pre-assembled, and installed without foundations. Their attention-grabbing sculptural design complements the nearby restaurants, shops, and public art.

Read MoreRelated

Kiosk part 1: Concept

#
It’s fantastic to see the kiosks on site being used and enjoyed by the public, and adding vibrancy and character to Canary Wharf.
Sean Affleck
Lead project architect, Make
#
#

Kiosk part 2: Prototype

drag
#
drag

Awards

  • New London Awards 2014 Winner – The Temporary
Loading next... Harrods Basil Street Escalator Hall
#
close
View on Google Maps
plus
minus