#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
A
Z
Ovolo Central
Current
  • All
  • Architecture
  • Interior design
  • Urban design
left 309 George Street right Bermondsey Co-living Development list Project list

A fresh new welcome

Ovolo Central

 
#
  • Location Hong Kong
  • Status Built
  • Services Architecture, Interior design
  • Sector Hotels and resorts
  • Client Ovolo Hotels

Make’s competition-winning design for Ovolo Central in Hong Kong reimagines the boutique hotel’s lower ground, ground and first floors, and delivers a new facade to those levels.

The facade – a delicate, glazed black metal grid – creates a more welcoming residential expression and increases natural daylight and ventilation. Four new entrances open the hotel to the area’s increasing footfall due to the newly opened Tai Kwun Centre for Heritage and Arts, just a five-minute walk away.

Inside, a new double-height space between the lower ground and ground floors is connected by a large, linear feature staircase. On the lower ground floor is a café and the all-day vegetarian dining room, Veda, while the ground floor provides another café that also serves as the hotel’s check-in area. The first floor, meanwhile, has a state-of-the-art meeting room with a generous balcony.

The interior design reflects Ovolo’s quirky brand aesthetic, and uses similar materials in different forms and quantity across the three levels. These include timber flooring, panelling and joinery, terrazzo flooring, botanical-print tiles and wallpaper, sculptural stainless steel objects, leather handrails and benches, glass screening and soft upholstery. It also incorporates Ovolo’s signature ‘globe’ light and stainless steel ‘egg wall’ on the ground floor.

Read MoreRelated
#
#
By opening up and connecting the floors with the new staircase and entrances, and bringing in natural light and fresh air with the new facade, we’re bringing the guest experience to a whole new level.
Jana Rock
Lead project architect, Make
#
#
#
Loading next... Bermondsey Co-living Development
#
close
View on Google Maps
plus
minus