#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
A
Z
The Atlas Building
Current
  • All
  • Architecture
  • Interior design
  • Urban design
left Chai Wan Gallery right Chobham Manor Masterplan list Project list

Bold industry, bold design

The Atlas Building

 
#
  • Location London, UK
  • Status Planning approved
  • Service Architecture
  • Sectors Residential, Tall buildings, Workplace
  • Area 7,500m²/80,700ft²
  • Client Rocket Investments

An innovative design for an innovative area of London – that’s what we were aiming for with this landmark scheme in Tech City. And we achieved it. Our design – a dramatic 40-storey residential tower and 11-storey office building, plus a sweep of new public space – is a fitting contribution to the rapidly evolving neighbourhood and is set to help it develop even further.

Twelve architectural ‘blades’ of varying height create a slender, sculpted top to the residential tower, emphasising its verticality and minimising its impact on the skyline. All 302 apartments are dual-aspect with private balconies, and across the building is an extensive range of amenities, including a gym, spa, swimming pool, business centre, screening room, lounge and dedicated children’s play area.

We’ve set more than 35% of the footprint aside for open, publicly accessible space. This takes the form of a generous piazza between the two structures, animated by a vibrant mix of shops and cafés at the base of each.

The end product is a dynamic destination for people to live, work and socialise.

Read MoreRelated
#

The residential tower and office building are complemented by a series of attractive public spaces that introduce pedestrian access through the site.

#
#
#
The tower has pushed the boundaries of design in this fast-changing area. It needed to stand out, and that has certainly been achieved.
Tom Appleton
Director, Rocket Investments
#
The office building takes the form of a white 30m-high cube hat sits on a dark grey brick podium bookended by green walls.
#
We have introduced significant improvements to the public realm, with 35 per cent of the scheme’s footprint set aside as open, publicly accessible space.
#

The scheme creates a valuable mix of residential, commercial and business accommodation that will establish an exciting new destination in Shoreditch.

Loading next... Chobham Manor Masterplan
#
close
View on Google Maps
plus
minus