#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
A
Z
Nobu Hotel Guestrooms
Current
  • All
  • Architecture
  • Interior design
  • Urban design
left 80 Charlotte Street right Rainbows list Project list
#

Calm, contemporary comfort

Nobu Hotel Guestrooms

  • Location London, UK
  • Status Built
  • Service Interior design
  • Sector Hotels and resorts
  • Area 3,466m²/37,309ft²
  • Client London and Regional Properties

The interior design of the guestrooms in the new Nobu Hotel takes its cues from the traditional garden in the adjacent Portman Square. We’ve drawn on the natural materials, textures and sense of peace found within this hushed urban oasis and the buildings around it.

Guests enter their room through a timber portal with a stepped ceiling so that the space transitions from an intimate vestibule into a bright and airy bedroom. Light timber, textured wall linings and soft, elegant fabrics ensure each room is a comforting, calming space to inhabit. We’ve designed integrated and loose joinery elements to a lower height for greater comfort and with different uses in mind. For instance, the dining table in the executive rooms is at cocktail height, meaning guests can use it for relaxed working as well as dining.

The intricate black metal detailing is inspired by the wrought-iron gates of the square and neighbouring buildings, while the timber detailing draws on traditional English and Japanese methods – and adds a contemporary twist. The bathrooms, meanwhile, are finished in timber and light marble-inspired wall tiling that provide a luxury feel to the space.

Artwork is a key part of the guestroom design. The headboards comprise a soft central panel with a feature artwork on the end panels. The application of largeformat artwork imparts a luxury point of difference and delivers a moment of impact when the guest arrives in their room.

Read MoreRelated
#
#
Both Portman Square and the communal interiors, by David Collins Studio, provided inspiration for creating a holistic journey from the hotel reception to peaceful, comforting guestrooms.
Katy Ghahremani
Lead project architect, Make
#
#
#
Loading next... Rainbows
#
close
View on Google Maps
plus
minus